Tigaie grill, Vanora Home, 25 x 4.7 cm, fonta, gri
Stoc epuizat • Brand Vanora • Cod 5949088533046
127 Lei
Alege un alt produs disponibil
Vasele din fonta nu sunt daunatoare sanatatii, sunt durabile si avantajoase pe termen lung. Fonta are capacitate calorica mare, caldura inmagazinata se distribuie timp indelungat catre preparat, in mod constant si uniform, reducand considerabil consumul de energie. Gatitul in vase de fonta este sanatos si ecologic.
Vanora Home mizeaza pe calitatea ridicata a produselor sale si pe rigurozitatea cu care acestea sunt realizate. Gama este una generoasa, oferind oale, cratite, tigai, tavi speciale pentru copt si alte ustensile potrivite pentru a rezista timp indelungat si care sa va vina in ajutor ori de cate ori gatiti.
Lungime totala: 40.5 cm
Instrucțiuni de spălare
Se poate curata in masina de spalat vase. Nu folositi bureti abrazivi. Evitati socurile termice si mecanice. Nu supraincaziti vasul atunci cand este gol. Inainte de prima utilizare, spalati produsul cu apa calda si detergent de vase.
Caracteristici
Înălțime | 4.7 cm |
Diametru | 25 cm |
Material | Fonta |
Tip | Fara capac |
Tip produs | Tigaie |
Proces de tratare al fontei pure
- Se incalzeste cuptorul la 180 º C. Nu gatiti nimic altceva in cuptor in timpul procesului de ardere al tigaii de fonta, deoarece procesul poate fi afectat de aburul creat de alte alimente.
- Spalati si uscati grilul . Utilizati apa calda si o perie abraziva pentru o curatare completa, Nu folositi nici un fel de detergent .
- Ungeti tigaia grill, atat in exterior cat si in interior cu un start subţire de ulei mineral sau parafina, pentru a forma un strat de protecţie împotriva ruginei. Asigurti-va ca este complet acoperita, si apoi stergeti cu un prosop de hartie.
- Puneti gratarul in cuptor. Lasati grasimea sau uleiul sa se coaca la suprafata timp de doua ore. Scoateti gratarul din cuptor si lasati-l sa se raceasca.
- Repetati acest proces de trei ori. Este nevoie de mai mult de un strat de ulei pentru a completa procesul de tratare al fontei .
Pentru a va asigura ca aveti o suprafata buna nelipicioasa, care nu va disparea atunci cand gatiti alimentele, aplicati un alt strat de grasime sau ulei, gatiti-l, lasati-l sa se raceasca, si repetati procesul din nou.
Proces de tratare al fontei ruginite
1 Se incalzeste cuptorul la 350 de grade.
- Se prepara o solutie de otet alb si apa intr-un recipient suficient de mare pentru a scufunda intregul gratar. Umpleti recipientul , jumatate cu otet alb, jumatate cu apa.
- Puneti gratarul in solutia de otet. Asigurati-va ca este complet scufundat. Lasati amestecul sa actioneze timp de trei ore. Otetul va dizolva rugina. Daca vedeti inca rugina pe gratar, atunci cand il scoateti, utilizati o perie abraziva pentru a-l curata. Rugina ar trebui sa iasa cu usurinta in acest moment. Daca lasati tigaia sa stea in otet prea mult timp, fonta va incepe sa se degradeze.
- Clatiti gratarul cu apa si stergeti-l. Asigurati-va ca este complet uscat prin incalzire (pe aragaz sau in cuptor pentru cateva minute)
- Ungeti tigaia cu un strat de grasime sau ulei. Asigurati-va ca este complet acoperit. Utilizati un prosop de hartie pentru a sterge grasimea sau uleiul de pe suprafata gratarului.
- Introduceti gratarul in cuptor. Tratarea tigaii la o temperature de 180 º C timp de 2 ore. Scoateti gratarul din cuptor si lasati-l sa se raceasca.
- Repetati procesul de tratare , pentru a va asigura ca veti obtine o suprafata nelipicioasa,
Mentinerea calitatii unui gratar din fonta
- Fonta este mai usor de curatat imediat dupa gatit, inainte ca resturile de alimente sa se intareasca . De indata ce tigaia s-a racit suficient pentru a o atinge , stergeti resturile alimentare cu un prosop de hartie si clatiti-l cu apa calda.
- Asigurati-va ca gratarul este uscat complet inainte de a-l depozita . Utilizati o carpa uscata pentru a-l sterge si asigurati-va si ca exteriorul tigaii este uscat .
- Repetati procesul de tratare periodic, mai ales daca a trebuit sa utilizati otet si sare pentru a curata gratarul . De fiecare data cand gatiti cu tigaia grill din fonta, uleiul pe care il utilizaţi se infiltreaza in peretii tigaii si ajuta la pastrarea acesteia in conditii optime pentru mai mult timp .
- Depozitati gratarul intr-un loc uscat. Asigurati-va ca in acel loc nu exista scurgeri de apa care pot ajunge pe tigaie. Dacă il depozitati impreuna cu alte vase, acoperiti tigaia cu un prosop uscat sau un servetel de hartie pentru a proteja suprafaaa acesteia.